Pascale's Taalboekje De kinderen van de Grote Fjeld

Taalboekjes - De kinderen van de Grote Fjeld.png
Taalboekjes - De kinderen van de Grote Fjeld.png

Pascale's Taalboekje De kinderen van de Grote Fjeld

17.50

De kinderen van de Grote Fjeld van Laura Fitinghoff

Prachtig, waargebeurd verhaal over zeven broertjes en zusjes die wees zijn geworden in de grote hongersnood in Scandinavië, halverwege de negentiende eeuw. De zeven kinderen willen niet in het armenhuis terechtkomen en ze willen bij elkaar blijven, daarom verlaten ze hun dorpje en trekken te voet naar het zuiden van Zweden, in de hoop op meer geluk en een volle maag. Het wordt een barre tocht, maar gelukkig zijn er mensen die hen helpen.

Behandelde onderwerpen

Spelling, grammatica en creatief schrijven:
- woordsoorten: stoffelijk bijvoeglijk naamwoord - stelopdracht: zintuigelijk schrijven
- stelopdracht: fantaseren
- samenvatting maken

Geschiedenis:
- de Grote Hongersnood van 1866-1868 (laatste natuurlijke hongersnood in Europa) - Lapland en de Sami

Module gericht op kinderen vanaf ongeveer 11 jaar.

Productspecificaties:

  • Productformaat: PDF

  • Aantal pagina’s: 24

Add To Cart

Taal met kinderboeken

Nederlandse taal, spelling, grammatica, begrijpend lezen, creatief schrijven en literatuuranalyse in één module aan de hand van jeugdliteratuur

De richtleeftijd bij de taalboekjes is een indicatie. Sommige kinderen kunnen meer aan, sommige minder. Het komt ook vaak voor dat een kind het verhaal van een boek mooi vindt, terwijl het leesniveau eigenlijk nog niet aansluit. Dan kun je ervoor kiezen om een boek voor te lezen of als luisterboek te gebruiken.

Elk taalboekje is voor eigen gebruik of gebruik binnen het gezin. Bij voorkeur voor een papieren versie mag het taalboekje éénmaal worden uitgeprint. De taalboekjes mogen ongeacht het formaat (papier, pdf of anderszins), ook na gebruik, niet worden gekopieerd, verkocht, weggegeven of gedeeld, noch worden ingezet in schoolklassen. Meer informatie: info@ingoednederlands.com.