Pascale's Taalboekje Lawines razen

Taalboekjes - Lawines razen.png
Taalboekjes - Lawines razen.png

Pascale's Taalboekje Lawines razen

17.50

Lawines razen van An Rutgers van der Loeff

Een klassieker uit de Nederlandse kinderboekencanon. Het boek speelt zich af in het bijzondere Pestalozzidorp in Zwitserland. Dit dorp, opgezet na de Tweede Wereldoorlog, ving weeskinderen van alle nationaliteiten op die beschadigd waren door de oorlog. Elk kind woonde in een huis van zijn eigen nationaliteit (het Italiaanse huis, het Poolse huis) samen met andere kinderen en een begeleider. Heerlijk verhaal om in weg te duiken.

Behandelde onderwerpen

Spelling, grammatica en creatief schrijven: - hoofdlettergebruik
- lastige woorden
- lettergrepen, korte en lange klanken

- stelopdracht: mening vormen, samenvatting en/of wervende tekst schrijven

Literatuuranalyse:
- beschrijven zonder te benoemen (uitleg en oefenen)- achtergrondinformatie over An Rutgers van der Loeff

Geschiedenis:
- Pestalozzidorp, bestaand dorp in Zwitserland dat sinds WOII oorlogswezen opvangt.

Module gericht op kinderen vanaf ongeveer 11 jaar.

Productspecificaties:

  • Productformaat: PDF

  • Aantal pagina’s: 21

Add To Cart

Taal met kinderboeken

Nederlandse taal, spelling, grammatica, begrijpend lezen, creatief schrijven en literatuuranalyse in één module aan de hand van jeugdliteratuur

De richtleeftijd bij de taalboekjes is een indicatie. Sommige kinderen kunnen meer aan, sommige minder. Het komt ook vaak voor dat een kind het verhaal van een boek mooi vindt, terwijl het leesniveau eigenlijk nog niet aansluit. Dan kun je ervoor kiezen om een boek voor te lezen of als luisterboek te gebruiken.

Elk taalboekje is voor eigen gebruik of gebruik binnen het gezin. Bij voorkeur voor een papieren versie mag het taalboekje éénmaal worden uitgeprint. De taalboekjes mogen ongeacht het formaat (papier, pdf of anderszins), ook na gebruik, niet worden gekopieerd, verkocht, weggegeven of gedeeld, noch worden ingezet in schoolklassen. Meer informatie: info@ingoednederlands.com.