Health Detective Strategie Sessie

Op deze pagina vertel ik je meer over op wat voor manieren ik je kan helpen als je extra begeleiding of informatie nodig hebt.

Voor wie is deze pagina bedoeld? Mijn hulp is bedoeld voor mensen die hard aan hun gezondheid willen werken. Je wilt je gezondheid verbeteren maar loopt daarbij tegen een belemmering aan:

  • Je hebt allerlei gezondheidsklachten, maar geen duidelijke diagnose.
  • Je hebt het gevoel dat medicijnen die je slikt slechts symptoombestrijding zijn, maar niets aan de oorzaak doen.
  • Je wilt graag je gezondheid verbeteren door je levenswijze te veranderen, maar je weet niet waar je moet beginnen en wat voor jouw specifieke situatie goede veranderingen zouden zijn.
  • Je wilt gezonder eten, maar ziet door alle verschillende dieetadviezen door de bomen het bos niet meer en hebt een plan nodig dat rekening houdt met jouw gezondheidsuitdagingen.

Op dit moment bied ik voor alle bovenstaande situaties, en meer, de Health Detective Strategie Sessies via skype aan: 

  • Tijdens een Health Detective Strategie Sessie bespreken we jouw gezondheidsuitdagingen en jouw gezondheidsdoelstellingen.
  • Na afloop heb je een duidelijk plan van aanpak in handen dat helemaal toegesneden is op jouw persoonlijke situatie.
  • Het plan bevat concrete stappen en prioriteiten zodat je precies weet in welke volgorde je de stappen gaat oppakken.
  • Tijdens het opstellen van het plan denken we goed na over wat voor jouw haalbaar is. En wat niet. Je levenswijze veranderen lukte vaak niet, omdat gedragsveranderingen niet eenvoudig zijn, maar daar houden we rekening mee.
  • Je kunt gelijk aan de slag. De eerste stap in je plan van aanpak kun je onmiddellijk mee starten.

Veelgestelde vragen

Ik weet dat ik baat zou hebben bij een gezonder dieet, maar ik verval tot nu toe iedere keer weer in ongezonde eetgewoontes, kun jij mij helpen?
Gezonder worden zal altijd werk van je vragen, ik heb geen toverstaf om de moeilijke zaken weg te toveren ;-) Ik heb echter wel al een heleboel ervaring met het helpen van mensen om een nieuw dieet succesvol toe te passen. En de invloed van bijvoorbeeld hormonen en psychologische factoren op ‘food cravings’. Samen kunnen we een plan bedenken voor jou voor een structurele en blijvende verandering.

Valt dit onder alternatieve geneeskunde?
Nee, ik vind van niet. De meeste mensen - ook reguliere artsen - zullen beamen dat het een goed idee is om gezond te eten, voldoende te slapen en genoeg lichaamsbeweging te krijgen. 

Ik ben onder behandeling van een arts/therapeut, heeft het dan zin om een Health Detective Strategie Sessie te doen?
Een behandeling door een arts of therapeut bestaat meestal - naast het stellen van de diagnose - uit het voorschrijven van medicijnen of supplementen. Wat ik doe past daar uitstekend naast. Ik help je namelijk om gezonder te leven. Als je arts of therapeut je aanraadt om gezonder te gaan leven, dan kom ik naast je staan om samen te bedenken *hoe* je dat kan doen. Wat ik doe is dan in aanvulling op de behandeling van een arts/therapeut. In sommige gevallen lukt het niet om een arts/therapeut te vinden die jou kan helpen. In dat geval is het verbeteren van je gezondheid door het veranderen van je levenswijze op dat moment de enige optie.

Health Detective Strategie Sessie - info

Praktische informatie

Health Detective Strategie Sessies houd ik via Skype op woensdag en zaterdagochtend. Vul onderstaand formulier in voor het maken van een afspraak. Ik neem dan contact met je op om de afspraak te plannen. Voorafgaand aan het gesprek stuur ik je een email met een uitgebreide vragenlijst. De antwoorden ontvang ik graag een paar dagen voor de Skype afspraak. Tijdens de Health Detective Strategie Sessie besteden we het eerste deel van de afspraak aan het puzzelen op wat er precies aan de hand is en waar de verbeteringen mogelijk zijn, het tweede gedeelte besteden we aan het samen opstellen van een plan van aanpak. Na afloop van het gesprek stuur ik per mail een opsomming van dat plan van aanpak.

Boek vandaag nog jouw Health Detective Strategie Sessie, zodat je eindelijk je gezondheid weer in eigen handen kunt nemen!

* verplicht veld

Naam *
Naam