Hoe je met zonlicht je vitamine D kunt optimaliseren

11 MAART 2014

Wat een heerlijk weer deze week! Ik zit lekker in de zon met een kopje thee, terwijl mijn dochtertje het al zomerweer vindt en met haar vriendinnetje samen in haar badpak zit te zonnen :-)

Dit zonnige weer is goed nieuws voor onze gezondheid. Want iedereen weet dat planten zonlicht nodig hebben, maar wist je dat mensen ook zonlicht nodig hebben?


Waarom maagzuurremmers vaak helemaal geen goed idee zijn

5 MAART 2014

Je kent de reclames vast wel “...zet overtollig maagzuur snel en effectief om in water en andere lichaamseigen stoffen. Je maag is zo weer helemaal rustig!”. Brandend maagzuur en reflux zijn veelvoorkomende problemen en worden normaal gesproken behandeld met maagzuurremmers en -beschermers. De theorie is dat er te veel maagzuur is en dat er daarom maagzuurremmers nodig zijn om van het nare, brandende gevoel af te komen.


Gelatine, het nieuwste superfood

25 FEBRUARI 2014

Als je, zoals ik, last hebt van je darmen en op zoek gaat naar wat voeding daarmee te maken heeft, lees je al snel over de genezende werking van zelfgemaakte bouillon. Het helpt je darmwand herstellen. En wat zorgt daarvoor? De gelatine in de soep! Wie had dat gedacht :-)

Als ik aan gelatine denk, dan zie ik die doorzichtige blaadjes voor me die je moet weken en dan kunt gebruiken in je baksels. Ik associeer dat eigenlijk niet echt met een superfood. Maar daarmee deed ik gelatine blijkbaar tekort...


Paleo, SCD, GAPS, WAPF, auto-immuun protocol, wat is het en wat is het beste voor jou?

18 FEBRUARI 2014

Je wilt graag gezonder worden. Minder moe worden, afvallen naar een gezond gewicht, of misschien heb je zelfs een serieuze gezondheidsuitdaging waar je een oplossing voor zoekt. Er zijn allerlei diëten die beloven je hiermee te kunnen helpen. Paleo, primal, paleo autoimmuun protocol, WAPF, GAPS, SCD. Wat is wat, hoe kunnen deze diëten je helpen en welke keuze is de beste voor jou?

Ik vond het zelf erg moeilijk om een keuze te maken voor een aanpak om mijn gezondheidsproblemen te verhelpen. Ik heb daarin denk ik ook niet altijd de beste keuzes gemaakt waardoor herstel langer duurde. Na het lezen van deze blogpost zal jij een betere keuze kunnen maken. Laten we gelijk beginnen!


Mijn blog kreeg de Liebster Award!

18 FEBRUARI 2014

Dat is leuk! Ik kreeg de ‘Liebster Award’! Van Elke van Project Gezonder (die net een nieuwe website heeft, mooi geworden!).

De Liebster Award is een prijs die bloggers aan elkaar kunnen geven, voor de kleinere of nieuwere blogs die het ontdekken waard zijn en waar we meer over willen weten. De bedoeling is dat je een lijstje met vragen beantwoordt. Deze vragen kreeg ik van Elke.


Paleo chocoladetaart om je vingers bij op te eten

11 FEBRUARI 2014

Vandaag heb ik een bijzonder recept voor je. Deze chocoladetaart is zo lekker, dat je ‘m ook zonder problemen aan niet-paleo’ers kunt voorschotelen. En extra bonus: het ziet er heel fancy uit, maar de taart is echt niet ingewikkeld om te maken. Ik heb alle ingrediënten eigenlijk standaard in onze voorraadkast liggen.

Lees meer...


Wat iedereen moet weten over hooikoorts - praktische tips

4 FEBRUARI 2014

Hooikoortsklachten kunnen zeer belastend zijn. Vorige week schreef ik over mijn eigen hooikoortsklachten, vooral intense vermoeidheid en een grieperig gevoel. Deze week kijken we naar praktische tips tegen hooikoortsklachten die je gelijk kunt toepassen.


Wat iedereen moet weten over hooikoorts

28 JANUARI 2014

Een paar weken geleden voelde ik me al een paar dagen niet zo lekker. Heel vreemd, want het voelde niet als een virusje, maar ik had wel dat soort klachten. Moe, grieperig, benauwd. Ik vond het maar vervelend, vooral dat ik niet begreep wat er aan de hand was en dat ik me steeds slechter ging voelen. Tot ik met de kinderen in de auto zat op weg naar de supermarkt en opeens bedacht: Januari! Het is natuurlijk hooikoorts!


Pas deze ontbijttips toe en maak een vliegende start met paleo

22 JANUARI 2014

Is jouw normale ontbijt een glas sinaasappelsap met een boterham met kaas en een cracker met jam? Of een bakje cornflakes special K met melk? Of eet je graag een bakje yoghurt met muesli als ontbijt?

Hoe maak je van een dergelijk ontbijt een paleo versie? Haast geen van de ingrediënten passen binnen een paleodieet. Het aanpassen van je ontbijt is daarom best een ingewikkelde stap op weg naar een paleo leefstijl. Daarom deze week aandacht voor de eerste maaltijd van de dag. Laten we kijken hoe je een lekker ontbijt kunt vinden dat ook praktisch goed in te passen valt.


De eenvoudigste manier om je gezondheid te verbeteren

14 JANUARI 2014

Als je je gezondheid wilt verbeteren en daarom met een paleoleefstijl wilt beginnen, kan dat nogal overweldigend zijn. Waar begin ik? Als ik geen granen meer eet, wat kan ik dan nog voor ontbijt en lunch eten? Het risico is groot dat je bij de gedachte alleen al de moed opgeeft. Gelukkig is er ook een eenvoudige eerste stap die toch al veel gezondheidsvoordeel oplevert!

Wil je gratis email updates?

Meld je aan en ontvang (gratis!) de mini-guide ‘In vijf simpele stappen naar een gezonder leven’. Tijdgebrek en niet weten waar te beginnen zijn geen excuses meer!
*verplicht veld
  Ik ben Eva, de health detective.   Ik help je om vandaag nog te starten met een gezonder leven!

Ik ben Eva, de health detective. Ik help je om vandaag nog te starten met een gezonder leven!