Paleo voor kinderen

Welkom op de bloghop Paleo voor kinderen!

Op deze pagina vind je een overzicht van alle blogs die meedoen. Je kunt kriskras blogs uit onderstaand overzicht lezen, of je kunt ze allemaal lezen door onderaan de blogpost iedere keer te klikken op 'volgende blogpost'.

Veel plezier! :-)

Overzicht 'Paleo voor kinderen' blogposts


Review: ebook paleo kids

Als moeder van een zevenjarig jongetje en vijfjarig meisje worstel ik regelmatig met het Paleo-en-kids-dillema.  Regelmatig hoor ik mijn dochter verkondigen: "mijn moeder eet dat niet, want zij eet Palejooooo". Maar zelf Paleo eten... ho maar.


Help! Mijn kind slaapt niet… Dat is iets wat ik de afgelopen 2,5 jaar heb gedacht en geroepen. Iedereen kwam met geweldige tips, vooral dat ik ‘lekker consequent’ moest zijn bijvoorbeeld, ‘zij hadden nergens last van.’


Vandaag ga ik vertellen over hoe wij het doen in ons gezin: eten de kinderen Paleo?


Gisteren werd onze kleine grote meid 6 jaar. Feest dus ten huize paleo-AIP! Een toren met cupcakes, "doughnuts", minicakes en lekker fruit maakten we vandaag al. 


Afgelopen maandag kwam hij uit: Het Paleo Kids eBook waar ik de fotografie van heb mogen verzorgen. Zo trots! Een boek vol kleurrijke inspiratie: Van ontbijt tot feestje en snacks voor mee naar school.


Waar ik voor mezelf cold turkey meteen de lastige weg in ben geslagen, voelt dat toch niet goed om met de kinderen ook te doen. Ik vermoed dat bergen protest mij ten deel zullen vallen, en nee, daar ben ik niet tegen bestand. Echt niet. (Watje). Hoe dan wel? Na lang wikken en wegen heb ik de meivakantie tot Project Anders Leren Eten bestempeld.


Het is bij mij nog niet zo ver dat mijn kleine BabyBoy zijn eerste hapjes gaat krijgen. Maar aan de andere kant het is sneller zover dan ik in de gaten heb... Dus reden genoeg vind ik om er een blog aan te wijden en het eens goed uit te zoeken. Want bij een Paleo leefstijl hoort voor mij ook bij dat ik mijn BabyBoy zo veel mogelijk Paleo Proof ga opvoeden. Dus ook wanneer hij zijn eerste hapjes gaat krijgen.


Wat geef je je kinderen nu mee in hun Paleo broodtrommeltjes?  Regelmatig krijg ik vragen van moeders die hun hoofd hierover breken. In deze blogpost een aantal tips en natuurlijk een lekker recept.


Ik start de week met een spectaculair recept voor marshmallows, je weet wel, die spekjes! Het is echt waar, je kan ze zelf maken, en het is niet eens moeilijk! Dochterlief’s opmerking na het proeven was: “Het zijn net snoepjes!”


De 'Paleo voor kinderen' themaweek op evawitsel.nl, met:
- Is paleo wel geschikt voor kinderen?
- In drie stappen naar een paleo eetpatroon met je kinderen!
- Het kan nog gezonder en slimmer!
- Paleo lunches en snacks voor kinderen
- Vragen en antwoorden


Bloghop - Paleo voor kinderen


Wil je met jouw blog ook meedoen aan deze bloghop?

Dat kan! Lees hier hoe.