Nieuwsgierig naar wat ik dagelijks eet?

Eetdagboek paleo auto-immuun protocol

Op een blog lezen over de theorie van gezonde voeding en een gezonde levenswijze is natuurlijk heel interessant, maar hoe ziet zoiets er nu uit in de praktijk? Ik ben stiknieuwsgierig aangelegd en ben dan ook altijd heel nieuwsgierig naar de afleveringen in de serie 'Het eetdagboek van…' op mindyourfeed.nl. In deze serie houden bloggers een paar dagen een eetdagboek bij en vertellen ze iets over waarom ze bepaalde voeding wel of niet eten. De nieuwste aflevering in de serie is mijn eetdagboek!

Dus als jij net zo nieuwsgierig bent als ik en benieuwd bent naar wat ik exact eet op een dag, hoe het paleo auto-immuun protocol er in de praktijk uit kan zien, dan kun je dat nu hier lezen en bekijken.

Vlees, vis, groente en fruit

Veel groente, vlees, schaaldieren en fruit, maar ook zetmeelrijke groente zoals bakbanaan en cassave om te zorgen dat ik voldoende glucose binnenkrijg. Zoals ik nu eet, werkt ontzettend goed voor mij. Ik heb er heel veel gezondheid door teruggekregen en ben nu op het moment aangekomen dat ik bezig ben met het herintroduceren van voeding. Dat doe ik wel heeeeeeeel langzaam omdat ik nooit acuut reageer, ik krijg alleen chronische klachten. Om te zorgen dat ik kan herleiden welke herintroducties wat veroorzaken, doe ik er maar ongeveer één per maand.

Vind je persoonlijke versie van het paleo auto-immuun protocol

Wat goed werkt op een paleo auto-immuunprotocol verschilt sterk per persoon. Het is heel belangrijk om je eigen 'gebruiksaanwijzing' te vinden. Zo heb ik bijvoorbeeld voldoende koolhydraten en met name voldoende zetmeelrijke voeding nodig, terwijl anderen het juist heel goed doen op een low carb versie. Ook spelen voedselintoleranties een belangrijke rol. Ik verdraag voeding zoals cassave prima, maar anderen krijgen er onmiddellijk klachten van. FODMAPS zijn voor mij geen probleem, maar kunnen voor anderen een enorm opgezette buik betekenen.

Met het auto-immuun protocol is het heel belangrijk om dit soort zaken goed voor jezelf uit te zoeken. Waar doe jij het het beste op? Ik ben er uiteindelijk een maand of 8-9 mee bezig geweest om te leren wat noodzakelijke onderdelen zijn van mijn persoonlijke uitvoering van het protocol. Ik heb regelmatig dingen geprobeerd die voor mij echt niet werkten en waardoor ik me veel slechter ging voelen. Maar zodra ik had uitgepuzzeld wat er aan de hand was, herstelde ik ook weer snel en ging ik weer verder met experimenteren. Al met al best wat werk, maar ik heb er zoveel voor teruggekregen, dat het het meer dan waard is! :-)

Bedankt Reny van mindyourfeed.nl voor de gelegenheid mijn eetdagboek te delen! Ik vond het erg leuk om bij te houden en hoop dat het mensen een goed beeld geeft van hoe een paleo auto-immuundieet er in de praktijk uit kan zien.

Interessant artikel? Meld je gratis aan en mis niets meer!