Mijn favoriete paleo auto-immuun protocol blogs

Favoriete paleo auto-immuun protocol blogs

Eerder deze week schreef ik over hoe het paleo auto-immuun protocol (AIP) je kan helpen als je een chronische of auto-immuunziekte hebt. Gisteren plaatste ik een heel handig overzicht van alle specerijen en kruiden die je wel of niet kunt gebruiken tijdens het paleo auto-immuun protocol.

Vandaag deel ik mijn favoriete Nederlandstalige en Engelstalige links. Staat jouw favoriete AIP blog er niet bij? Laat het me weten!

 

Nederlandstalige paleo AIP links

Let goed op: soms lees ik recepten die het predikaat ‘paleo auto-imuun protocol’ krijgen terwijl er wel gebruik gemaakt wordt van op zaden gebaseerde specerijen zoals mosterd en nootmuskaat. Deze vallen officieel niet binnen een paleo auto-immuun protocol.

Dat gezegd hebbende, zelf eet ik geen specerijen uit de nachtschadefamilie, maar ik lijk geen last te hebben van op zaden gebaseerde specerijen, dus die eet ik wel. Op mijn Pinterest borden vind je dit soort recepten dan ook terug.

Maar als je wel gevoelig bent voor op zaden gebaseerde specerijen is het dus belangrijk om hier goed op te letten. Hier vind je een duidelijk overzicht van kruiden en specerijen die wel of niet kunnen op het paleo AIP.

 

Kiwienzo.nl
Lisette heeft altijd goede budgettips en heeft een tijdje volgens het paleo AIP gegeten. Hier vertelt ze over het AIP.

 

Paleofeest.com
Catharina volgt zelf het paleo AIP en heeft op haar website al veel informatie erover verzameld en allerlei interessante artikelen geschreven. Deze is een goede om mee te starten.
En op deze pagina deelt ze haar favoriete AIP websites.

 

Getrouwdmetkinderen.nl
Diana schrijft op haar blog over haar ontdekkingsreis met paleo en het paleo auto-immuun protocol. Lees onder andere haar stukje over hoe ze weer melk ging drinken en dat toch niet goed bleek te vallen. Het is allemaal een kwestie van uitproberen!
Ze schreef ook een korte paleo AIP introductie.

 

Leogoespaleo.nl
Leonie maakt allerlei lekkere recepten en heeft ook een categorie met enkele paleo AIP recepten.

 

Ge-zonder.nl
Saskia eet in haar dappere strijd tegen MS al een aantal maanden volgens het paleo AIP en deelt haar ervaringen op haar blog.

 

Evertberkelaar.nl
Evert schreef een toelichting op paleo AIP inclusief een voorbeeld dagmenu.

 

Heerlijkovereten.blogspot.nl
Femke is gestart met het AIP en schrijft over haar ervaringen, haar zoektocht naar een lekker en voedzaam ontbijt en meer.

 

Engelstalige paleo AIP links

Robbwolf.com
Deze lijst kan ik natuurlijk niet anders beginnen dan met waar het voor mij begon. In Robb’s boek ‘The paleo solution’ las ik voor het eerst over het paleo auto-immuun protocol. Op zijn website en in zijn podcasts deelt hij veel info over paleo en regelmatig ook over het AIP.

 

Thepaleomom.com
Sarah schreef het boek ‘The paleo approach’ dat diep ingaat op de achtergrond van het AIP en heeft op haar blog al heel veel uitstekende informatie over het paleo auto-immuun protocol verzameld.

 

Phoenixhelix.com
Eileen geeft praktische informatie over het paleo AIP. Mijn favoriet op haar blog is de, ongeveer wekelijkse, ‘Paleo AIP recipe roundtable’. Daarin verzamelt ze paleo AIP recepten van een grote hoeveelheid blogs, een geweldige bron van inspiratie.

 

Auto-immunepaleo.com
Mickey is de schrijfster van het enige paleo AIP kookboek dat ik ken. Op haar blog deelt ze nog meer recepten en schrijft ze heel praktische blogposts over het auto-immuun protocol.

 

Balancedbites.com
Diane schreef het boek ‘Practical paleo’ waarin ze allerlei varianten van een paleodieet beschrijft, waaronder een praktische invulling van het AIP. Op haar blog en in haar podcast deelt ze haar kennis over AIP. Dit overzicht van paleo-geschikte koolhydraatrijke voeding gebruik ik vaak.

 

Paleoparents.com
Stacy en Matt hebben vooral een paleo blog, geen blog specifiek gericht op het AIP. Maar Stacy volgt het AIP wel omdat zij coeliakie heeft. Hier kun je haar uitgebreide ervaring lezen.

 

Alt-ternativeautoimmune.com
Angie schrijft op haar blog over allerlei aspecten van het AIP waarin ze haar ervaring als health coach gebruikt.

 

Acleanplate.com
Christina deelt vooral lekkere recepten op haar blog.

 

Simpleandmerry.com
Mary houdt van bakken en deelt allerlei heerlijke recepten op haar website. Hier vind je een overzicht.
Dit is té lekker :-)

 

Whole9life.com
Melissa en Dallas zijn de mensen achter het Whole30 programma. In hun boek schrijven ze ook kort wat over AIP en op hun website delen ze een handige ‘AIP shopping list’. Ik denk dat het Whole30 programma met name geschikt is voor mensen met voedselverslavingen (bijvoorbeeld moeite met stoppen met suiker) en eetproblemen. En het kan een goed startpunt zijn voor mensen die met standaard paleo willen beginnen voor ze overstappen naar paleo AIP.

 

Theclothesmakethegirl.com
Melissa, schrijfster van de prachtige kookboeken Well fed en Well fed 2, heeft een maand het AIP uitgeprobeerd. Voor haar bracht het geen verbetering. Ze heeft tijdens die maand iedere dag bijgehouden hoe ze zich voelde en wat ze allemaal at. Hier vind je dat overzicht.

 

Hier een aantal blogs die steeds meer over AIP zijn gaan schrijven omdat ze naar dit protocol zijn overgestapt.

 

Gutsybynature.com
Jaime komt net als ik van een GAPS dieet. Haar recept voor gedroogde zalm is heerlijk! (let wel op de kruiden die je gebruikt in de marinade). Ze heeft al veel geschreven over AIP. Deze post over het combineren van een low FODMAP dieet en het AIP is heel nuttig.

 

Empoweredsustenance.com
Lauren schrijft heel goede blogposts over van alles dat met gezondheid te maken heeft. Dit zijn haar tips om met het paleo AIP te starten.

 

Meatified.com
Ook over naar AIP! Goed nieuws voor mij, want ze maakt lekkere recepten ;-) Hier vind je een overzicht.

 

Agirlworthsaving.net
Kelly maakt allerlei lekkere recepten en wil ook graag het paleo AIP uitproberen. Ter voorbereiding maakte ze dit overzicht van 20 AIP desserts.

 

Chowstalker
En tenslotte een recepten website: Chowstalker heeft een categorie ‘autoimmune’ met een heleboel recepten!

Interessant artikel? Meld je gratis aan en mis niets meer!