Boekrecensie: 'Begin de dag goed' van Diana Zeelenberg

Paleo bananen-bosbessen smoothie

Wil je graag gezonder gaan eten en ben je op zoek naar heerlijke en praktische recepten voor het ontbijt? Dan is er een nieuw ebook 'Begin de dag goed' van Diana Zeelenberg met ’30 paleo ontbijtrecepten voor een feestelijk begin van elke dag’.

Diana is de blogger achter de mooie website getrouwdmetkinderen.nl. Hier blogt zij over voeding, opvoeding van haar twee jonge kinderen, gezondheid, consuminderen en haar leven als thuismama. Ze heeft inmiddels al een aantal jaren ervaring met glutenvrij eten en volgt sinds een tijdje het paleodieet in combinatie met WAPF richtlijnen.

Door deze ervaringen weet Diana als geen ander dat de overstap van een standaard Nederlands ontbijt naar een paleo ontbijt vaak best een grote is. Ik heb daar zelf ook al eerder een blog aan gewijd. Diana ging een stap verder en schreef een ebook vol tips en recepten! :-)

‘Begin de dag goed’ bestaat uit twee delen. Een deel met een groot aantal, zeer gevarieerde recepten. Met bij ieder recept een mooie foto - wat ik altijd erg prettig vind bij een receptenboek. In het eerste deel van het boek wordt extra informatie gegeven. Over wat paleo is, waarom Diana koos voor een paleodieet, en een uitgebreid hoofdstuk over ingrediënten (welke goed zijn om mee te bakken, waar je het kunt kopen, etc.). Dit maakt het een zeer compleet boekje.

Ik wilde natuurlijk graag gelijk één van de recepten uitproberen. Het werd de ‘Bananen-bosvruchten smoothie’ :-)

Bananen-bosvruchten smoothie

Paleo bananen-bosbessen smoothie

Onze kat vindt het er ook aantrekkelijk uit zien!

Felix en de smoothie

Ingrediënten:

Voor 2 glazen

  • 2 bevroren bananen
  • 1 eetlepel notenpasta (amandelpasta, cashewpasta of hazelnootpasta)
  • 250 ml kokosmelk
  • 75 gram bevroren bosvruchten
  • 150 ml water

Instructies:

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige smoothie. Bij mij bleef ‘ie nog wat dik, dus ik heb er wat extra water aan toegevoegd.

Mijn dochtertje’s oordeel: “Koud! Smaakt naar lekkere druiven!”
Mijn man’s oordeel: “Lekker!”
Zelf ben ik op een heel strikt paleo autoimmuun protocol en eet ik dus geen noten, dus ik mocht helaas niet meeproeven. Maar het zag er lekker uit :-)

Wil je ook graag een exemplaar van Diana’s ‘Begin je dag goed’ ebook? Tot en met pasen krijg je extra korting en kost het ebook slechts Euro 5,95. Echt een goede deal voor zoveel informatie en recepten. Hier kun je het ebook vinden: http://winkel.getrouwdmetkinderen.nl/shop/e-books/begin-de-dag-goed-30-paleo-ontbijtrecepten/

Ik mag ook een gratis exemplaar weggeven, kom op mijn facebookpagina kijken om deel te nemen aan deze weggeefactie!

 

* Ik doe boekrecensies omdat ik dol ben op boeken. Ik krijg voor deze recensie geen geld of iets dergelijks. Ik kreeg van Diana wel een review exemplaar van haar boekje om deze recensie te kunnen schrijven.