Welkom! Ik ben Eva, de health detective. Mijn doel is om drukke moeders te helpen hun gezondheid stap voor stap te verbeteren. Zodat je eindelijk weer fit genoeg bent om alles uit het leven te halen en te kunnen doen wat jij graag wilt.

Ik geloof dat onze huidige levenswijze velen van ons ziek maakt en dat je je gezonder en gelukkiger gaat voelen als je je levenswijze beter in lijn brengt met waar je lichaam voor gemaakt is.

  • Wil je wat doen aan de vermoeidheid en alle kwaaltjes die beginnen op te spelen? Pijn in gewrichten, allerlei allergieën waar je vroeger nooit last van had, paar kilo overgewicht waar je maar niet vanaf komt, slecht werkende schildklier, opgezette buik en andere spijsverteringsellende etc.
  • Verzet je je tegen het idee dat de aftakeling nu al is begonnen? Je begint pas net te leven!
  • Raak je in de war van alle tegenstrijdige adviezen en weet je niet waar je moet beginnen?
  • Heb je het al druk genoeg en geen tijd om uit te zoeken wat je kunt doen om gezonder te worden? En al helemaal geen tijd om uren en uren extra in de keuken te staan of naar de sportschool te gaan?
  • Zijn er allemaal dingen die je zou willen doen, maar waar je nu geen energie voor hebt?
  • Ben je bang dat je niet goed voor jezelf en je gezin zorgt? Dat je je kinderen niet het goede voorbeeld geeft?
  • Wil je je graag weer zo fit voelen als toen je 25 was?

Dan ben je hier op de goede plek!

Ik bestudeer ‘health hacks’, praktische ingrepen om je gezonder en gelukkiger te voelen. Ik help anderen deze tips in hun eigen drukke leven toe te passen. Zodat je je lot weer in eigen handen kunt nemen en je zelf dingen kunt doen om je beter te voelen.

Ik ben een beetje nerdy, dus ik zoek dingen graag tot op de bodem uit. Verwacht op deze blog daarom alleen informatie die goed onderbouwd is. Verder ben ik goed in het onderscheiden van de hoofd- en de bijzaken zodat je kunt beginnen met de stappen die je de meeste winst gaan opleveren.

En ik heb me laten vertellen dat mijn enthousiasme voor het onderwerp nogal aanstekelijk kan zijn, dus pas maar op, voor je het weet sta je ook verantwoorde paleosnacks te bakken ;-) Ik ben erbij om je aan te moedigen, toe te juichen, moed in te spreken en vragen te beantwoorden.

Facebook avatar 8.jpg

Jarenlang heb ik gewerkt in leidinggevende posities en als interim senior productmanager. Mijn studieachtergrond is aan de Technische Universiteit Delft. Als techneut ben ik gewend ‘onder de motorkap’ te willen kijken. Waarom werkt iets, hoe werkt het dan precies? Als manager heb ik vele managementtrainingen gedaan en ben ik gewend om allerlei managementtechnieken te gebruiken om mijn kennis toe te passen en mijn doelen te bereiken. Met mijn technische, managementbril op kijk ik kritisch naar voeding, beweging, stressreductie etc., wat werkt wel en wat niet, wat zijn de parels die praktisch eenvoudig toe te passen zijn en toch heel effectief zijn, wat is logisch en wat zou verbannen moeten worden naar het land der mythes.

Het was nodig om me in mijn gezondheid te verdiepen omdat ik op dat vlak tegen aardig wat uitdagingen aanliep. Chronische vermoeidheid, vele voedselallergieën, hooikoorts, acne, darmklachten die uitmondden in colitis. Jarenlang heb ik van alles uitgeprobeerd wat zou moeten helpen om je gezondheid te verbeteren en je beter te voelen. Veel dingen werkten niet of maakten het zelfs erger. Het leren ging met vallen en opstaan zullen we maar zeggen :-)

Ik ben nu op een punt aangekomen dat ik mijn gezondheid weer goed onder controle heb. Het gaat nu gestaag opwaarts, eindelijk! :-) Ik wil graag alle geleerde lessen met anderen delen. Je helpen om je leven en gezondheid in eigen handen te nemen. Door in duidelijke en haalbare stappen je levenswijze te veranderen. Zodat je tijdsbesteding wordt bepaald door de dingen die je *wilt* doen, en niet door de beperkte hoeveelheid energie die je hebt of andere lichamelijke problemen. Zodat ook jij je weer gezond en gelukkig kunt voelen!

foto voor fb.JPG
Start vandaag nog met een gezonder leven!

Wil je iedere week gratis email updates?

* verplicht veld